20160113

Ihan vaan pari kaloria

L:n neljävuotisjuhlia vietettiin pari viikkkoa sitten. Koska itseään ei voinut taaskaan päästää liian helpolla niin tänäkin vuonna piti keksiä jotain uutta. Vuoden vanhasta joululehdestä löytyi ohje ihan naurettavan hyviin suklaapaloihin. Nämä oli niin helppo tehdä, että otin jopa lapsen mukaan leipomaan.



Suklaapalat Ameriikan malliin   


150 g tummaa suklaata
150 g margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria
3 kananmunaa

pinnalle

vaahtokarkkeja
pähkinärouhetta

1. Paloittele suklaa.
2. Sekoita keskenään vehnäjauho ja leivinjauhe.
3. Sulata margariini kattilassa ja lisää suklaapalat joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Kaada seos kulhoon.
4. Lisää suklaaseokseen sokeri, munat ja jauhoseos. Sekoita taikina tasaiseksi.
5. Vuoraa noin 20x30 cm:n uunivuoka leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan.
6. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia.
7. Leikkaa vaahtokarkit paloiksi ja sekoita pähkinöiden kanssa. Levitä vaahtokarkkiseos taikinalevyn päälle ja paista vielä 2-3 minuuttia, kunnes vaahtokarkit ovat hieman saaneet väriä.
8. Jäähdytä ja leikkaa levy paloiksi.


Jätin pähkinärouheen pois ja leikkelin minivaahtokarkit puoliksi. Ei olisi kyllä tarvinnut. Lämpimänä tätä ei kannata leikata, vaahtokarkki venyy kuin purkka, mutta jääkaappikylmänä onnistui hyvin.

Lienee tarpeetonta kertoa, että kaikki meni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti