20151229

Joulukukat eli omena-calvadoshillo







Omena-calvadoshillo (n.8 dl)


1 kg hapokkaita omenoita
1 vaniljatanko
4 dl hillosokeria
1/2 l vettä
2 kanelitankoa
2 rkl calvadosia tai konjakkia

Kuori ja lohko omenat, poista siemenkodat. Halkaise vaniljatanko.
Mitaa kattilaan omenat, hillosokeri, vesi ja mausteet. Peitä kattila kannella ja nosta se jääkaappiin noin puoleksi tunniksi. Näin omenat alkavat mehustua.
Keitä seosta hiljalleen noin 30 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää joukkoon calvados ja keitä hilloa vielä viisi minuuttia. Poista vaniljatanko ja kanelitangot.

Pilkoin omenat ohuiksi suikaleiksi mutta suurin osa säilyi silti ehjänä, niinpä surautin hillon sauvasekoittimella sileäksi. Lopputulos oli huomattavasti löysempi kuin ohjeen kuvassa ja hilloa tuli kahdeksan desin sijaan n.15. Niin ja hillo sai viimeisen silauksen brandystä.

Maku oli (on) taivaallisen hyvä! Ollaan syöty hilloa vaniljajäätelön päällä ja aamuisin kaurapuuron kaverina. Toimii!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti